keskiviikko 25. syyskuuta 2024

Walking at Hatanpää

Sunnuntaina vierailtiin katsomassa pentuja ja jatkettiin siitä Tampereelle, Hatanpäähän ulkoilemaan. Arboretumissa oli hämmästyttävän värikästä, kun siellä saattoi ihailla sekä syksyn sävyjä puissa että vielä runsaasti kukkivia istutuksia. 

Papu puussa:


Koko porukka:


Ja Turielle mietteliäänä kuusikossa:



 Papu:


Lotta:


Turielle:


Lotta ja Turielle:



lauantai 21. syyskuuta 2024

Warm days continued


Papun kanssa nauttimassa lämpimästä syyskuusta. Ja veteenhän piti päästä!

 

 

Ready Steady Go1

Kaikki nykyiset koiramme venyttelevät mielellään ja molempiin suuntiin. Tässä Turiellen takaosan venytykset ennen juoksuspurttia.

Papu täystää fasaaneja. Ensin kohdattiin lenkillä fasaanikukko ja sen jälkeen heti pihalla viisi tämän vuotista fasaania tepsuttelemassa! Kaikki pääsivät hyvin aidan läpi tai yli, mutta kyllä tämä pieni tarkkailija jäi pidemmäksi aikaa seuraamaan fasaanien tepsuttelua naapuripihalla.


 

tiistai 17. syyskuuta 2024

Sour berries

Happamia marjoja, mutta hyvin maistuu nuoremmille. Papu ja Turielle maistelivat pihlajanmarjoja, kun hiukan kevensin oksistoa.



Lotta ei maista!


 

lauantai 14. syyskuuta 2024

Paimio dog show 14.9.2024: Lotta BOS, Turielle BOB-puppy

 

Lotta oli hienosti tänään  paras narttu ja VSP ryhmänäyttelyssä. Irlanninsusikoirat tuomaroi Tomas Rohlin Tanskasta, ja vaikka sadetta oli luvattu, säästyttiin melko kuivina. Papukin oli mukana, mutta ei tänään päässyt kehään. 


Turielle oli viimeistä kertaa pentuluokassa eli ryhmänäyttelyn jälkeen sille tulee pieni tauko, Turielle esiintyi reippaasti ja heilui muutenkin koko pienen tytön innolla. Tuloksena Turiellelle tuli 1 KP ja ROP-pentu arvostelulla:
"7 months. Very promising puppy. Upstanding. Very good head. Exc. skull and muzzle. Good underjaw. Nice eye. Rose-ears. Exc. proportions. Good top- and underline. Very good bone and substance. Balanced angulations. Very good tail. Getting into adult coat. Exc. side movement. Enough stable coming and going. Exc. temperament."

Lotta oli valioluokassa ERI1, SA, PN1 ja VSP. Lotta jäikin ainoaksi nartuksi, joka sai SA:n. Yhteensä irlanninsusikoiria oli ilmoitettu 14 paikalle. Lotan arvostelu kuului näin: 
"4 years. Nice, upstanding lady in good weigth. Good length of head. Exc skull, very good muzzle. Exc eyeshape and colour. Rose-ears. Very nice proportions. Good neck and topline. Good bone and ribcage. Balanced angulations. Very good tail. Very good coat-texture. Moves well from side. Enough stable coming and going. Exc temperament."






Follow the leader

 

Kuka meillä johtaa ja kuka seuraa? Hieman vaihtelee, mutta melko usein Papu on se, joka vie (ainakin nuorimmaista eli Turiellea). 



torstai 12. syyskuuta 2024

Warm September

Papu ja kaverit nauttivat lämpimästä syyssäästä; vielä on hyvä pötkötellä nurmella.



 

maanantai 2. syyskuuta 2024

Riihimäki Nordic dog show 1.9.2024

Sunnuntaina osallistuttiin tyttöjen kanssa Riihimäellä jälkimmäiseen näyttelypäivään. Sää oli vaihteleva, mutta viihdyimme hyvässä seurassa. Kehien aikataulut olivat osittain päällekkin, joten vain Papusta tuli joitakin kuvia. Turielle oli kehän reunalla pyörimässä, ja irlantilaisista vain Lotta osallistui tänään kehään. Papu oli valioluokan ERI/2, SA, PN3 tuomarilla Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Arvostelu kuului näin:

"Hyvät mittasuhteet, hyvä luuston vahvuus, vahva nartun pää. Hyvät korvat, hieman pienet silmät, hyvä kaula, kauniisti kaartuva ylälinja, hyvä hännänkiinnitys. Hyvä hännän pituus. Sopiva eturinta, riittävä rintakehä. Hyvät kyynärpäät, vahvat leveät reidet. tiiviit käpälät. Tasapainoiset etu-ja takaliikkeet, hyvä sivuliike. Oikea karvanlaatu."

Lotan tulokset olivat samat eli ERI2, SA, PN3 tuomarilla Paula Rekiranta. Lotan arvostelu kuului näin:

"Eriomainen tyyppi ja koko. Hyvä kallo. Kuono osa voisi olla hieman täyteläisempi. Oikea purenta. Hyvät korvat. Vahva kaula. Lapa saisi olla viistompi. Erinomainen, tilava rintakehä. Hieman lyhyt lantio ja reisi voisi olla leveämpi. Vankka luusto. Karvapeite ok. Liikkuu hyvin edestä, takana saisi olla enemmän voimaa."

Alla Papu vielä kuivana ennen kehää: 


 In Riihimäki NORD dog show, Lotta and Papu received same results:

  • Lotta CH cl EX2, CQ, BB3
  • Papu CH cl EX2, CQ, BB3