perjantai 28. kesäkuuta 2024

Hot Papu

Kuumaa on, mutta Papu jaksaa.

 

keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Lazy play

 

Laiskaa painia, missä Lotta koettaa nuorempiaan makuulla viihdyttää ja samalla hieman piehtaroida viileässä nurmikossa. Papu ja Turielle hetken aikaa innostuvat, mutta niillekin alkaa olla turhan kuumaa. 





Midsummer girls


Iloinen Lotta juhannusaattona ja nuuskutteleva Papu. 




Kaikki kolme tyttöä vihreällä pihalla. Alkukesä oli kovin kuiva, mutta nyt on vihreys vallannut pihan. Turielle hieman tekee kaivuutöitä, mutta hämmästyttävästi nurmikko on palutunut.




keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Back home

 

Paluumatkalla hytissä lähinnä nukuttiin, kunhan ensin oli saatu ruokaa. Yllä Turielle ja alla Papu.

Turielle ja Lotta hytin punkassa. Näin tytöt olivat asettuneet illalla, kun tulin suihkusta ja siinäpä koetin hivuttaa peittoa Lotan alta sekä asetella itseni jonkinlaisella S-muodostelmana tyttöjen ja seinän väliin. 

Majapaikasta Lotta ja Turielle ruokalevolla:

Tytöt matkan varrella ulkoilemassa:

Ja sadetakkiasuinen koira piipahti myös putouksia ihastelemassa matkan kuluessa. Papun päätä ei huimaa. 


Wind in the fells

Majapaikalle palatessa pysähdyttiin ulkoilemaan ja olihan niitä kuvia otettava sateesta huolimatta. Tuuli niin kovaa, että kaikki vaatekerrokset oli puettava päällekkäin ja Papun ruusukkeet nipsaistiin väliaikaisesti kiinni varvikkoon. Papu itse innostui enemmän kostean maan tuoksuista. 

Papun ruusukkeet Trondheimistä:

Lotta ja Turielle tutustumassa tunturiin:



Maisemat olivat hienot, mutta kuvissa häiritseviä vesipisaroita.


 

Trondheim Nordic dog show 9.6.2024: Papu BOB

 

Sunnuntain pohjoismaisessa näyttelyssä saatiin nauttia sateisesta säästä Trondheimissä. Yllä Turielle (Lotta taustalla) katselemassa menoa Romyn vanha takki päällä. Alla Papu nostettuna aidan raosta kuivempaan maastoon ennen näyttelyalueelle siirtymistä. Kuvassa Lotta ja Turielle ovat raviradan kaarteessa, mihin parkkeerattiin autoja ja sehän muuttui aikamoiseksi savi- ja hiekkavelliksi päivän mittaan. Hiekkainen savi roiskui myös kehässä.

Papu esiintyi sunnuntaina ensin, ja sen kehän aikana oli onnistuneesti taukoa sateessa. Papu oli edelleen reippaana kehässä ja esiintyi hyvin tuloksella ERI1, SA, PN1, NORD SERT, ROP tuomarilla Marianne  Holmli:

"vel bal. vel skåret hode. vel pig. med tiltreklig mørke øuyne typisk overlinje. vel kroppet, vel vinklet vel gående supert temp. bra pels."




Lotan vuoron koittaessa tuomari Martin Sanders katkaisi kehän kovimman sateen ajaksi, mutta melkoista velliähän kehä oli, eikä Lottaa innostanut lainkaan. Lotta esiintyi pakottamatta, mutta ponnettomasti ja tuloksena oli EH3:

"Has quality in head which displays correct proportion. Correct dentition and powerful neck. Very good ribbing. Topline OK. Bone OK. Feet OK."

Lotan veli Alpo oli sunnuntaina upeasti irlanninsusikoirien ROP. 




In the Nordic dog show rainy weather caused muddy rings, but both girls participated:

  • Lotta ch cl VG3
  • Papu op cl EX1, CQ, BB1, NORD CERT, BOB

Papu is a new Norwegian champion

 

Papun askel on kevyt ja innostuneena se pomppii. Tässä kutienkin uunituore Norjan valio!

Kuvat otettiin kampaamatta paluumatkalla majapaikkaan.




Trondheim international: Papu BOB, NO CH

 

Papulla oli valeraskaus päällä ja hieman järveen pulahtaminen pehmensi turkkiakin, mutta hienosti se jaksoi ensimmäisenä päivänä esiintyä vaikka kehä oli tunnin verran myöhässä ja tuomari työskenteli rauhalliseen tahtiin. Papun tuloksen oli avoimen luokan ERI1, SA, PN1, SERT, CACIB ja ROP tuomarilla Heidi Hagen:

"utmerket type. typisk hode og uttrykk. aning lyse øyne. velansatte ører. fin hals og overlinje. bra lengde i kroppen og dybde i brystet. normale vinkler. god bredde i fronten. bra pelskvalitet. bra bevegelse. fint temp." 

Samalla Papusta tuli Norjan muotovalio, mistä pitää hakea vielä vahvistukset. 

Kehän jälkeen otettiin uunituoreesta Norjan valiosta kuvia, missä CACIB on lainattu rekvisiittana Alpolta. Kehän päätyttyä haettiin Papulle omat rusukkeet. 

Alla Papu pirteänä kehässä iltapäivästä. Tässä vaiheessa isot siirtyivät lepotauolle. 




In Trondheim international dog show, Papu did great and become Norwegian champion with following results: open class EX1, CQ, BB1, BOB, CERT, CACIB. 

Trondheim International dog show 8.6.2024

Trondheimin ensimmäisenä näyttelypäivänä oli vuorossa kansainvälinen näyttely, mihin meillä oli ilmoitettu Papu ja Lotta. Lotta hoiti oman osuutensa tasaiseen tapaansa suuremmin innostumatta, ja tuloksen oli valioluokan ERI1, SA, PN3 tuomarilla Jeanett Lemmeke:

"femenin tispe, kvadratisk bygget, vellskåret langstrakt, fint hode, mandelformede øyermed godt uttrykk, stolt hals, vellplaserte ører, fine over og underlinje, moderat vinklet fram og bak, litt stum i mellomhånden, rører seg med kraft fra siden, litt slurvete fram, vell vist"


Valioluokan narttuihin osallistui myös Turiellen emä Crazy, joka myös sijoitettiin rodun parhaaksi:


Tässä vielä Lotta yksittäisarvostelussa:



VSP Alpo (joka on Lotan muhkea täysveli ja valioitui Norjan muotovalioksi) sekä ROP Crazy (eli Turiellen emä) - kovin hyvässä seurassa oltiin näyttelyssä!


Turielle rauhoittui kehän reunalle heiluttuaan aika lailla aamun ja aamupäivän aikana tutustuen ihmisiin ja koiriin sekä yleisesti näyttelytouhuun. Oman emän löytäminen paikan päältä oli sille ja meille kaikille iloinen yllätys. Kehien jälkeen Turielle sai päiväruokansa ja ryhtyi varsinaisesti torkkumaan.


In Trondheim international dog show 8.6.2024 Lotta's results were following: champion class EX1, CQ, BB3. BOB was Turielle's dam CH Comedias I Got My Crazy Ways and BOS Lotta's full brother CH Tinwhistle's Billy Elliot.