sunnuntai 11. elokuuta 2024

Irish wolfhound speciality show: Turielle BIS-puppy

 


Eilen vietettiin koko päivä Hämeenlinnan takamailla Wuolteen kartanolla Suomen irlanninsusikoiraliiton erikoisnäyttelyssä. Näyttelyyn oli ilmoitettu 107 koiraa, ja sateisesta päivästä huolimatta vain kourallinen jätti näyttelyn väliin. Irlanninsusikoirien tuomarina toimi Elisabeth Thornton. Turielle oli hienosti ensin pikkupentujen ykkönen kunniapalkinnolla, sitten narttupentujen paras ja lopuksi näyttelyn paras pentu, kun kaikkiaan pentuja oli 13 kappaletta. Turiellen arvostelu kuuluu näin:

"6 months, impressed how well she moves with reach and drive, correct eyes and ears, surprisingly long muzzle, tail carriage needs to settle, he has a great prospect in the future."

Lotta oli hieman laiskemmin liikkeellä ja tuloksena oli valioluokan erittäin hyvä arvostelulla:

"A tall grey four year old with excellent coat carrying too much weight today. Perfect dentition and tiny neat ears. Would prefer a little more angulation at front. Moved around without much ethusiasm."

BIS-pentu ja VSP:





Turiellea on ilo liikuttaa. Alla vielä pikkunarttujen uljas ryhmä:

Lotta on kaunis, mutta näyttelyt on nyt niin käyty eli eipä tältä tytöltä ole vähään aikaan saatu iloisen innostunusta esiintymistä, vaikka muutoin Lotta viihtyykin näyttelyissä. Valionarttuja oli 18 kappaletta, ja kaikkiaan näyttelyyn oli ilmoitettu hieman vähemmän koiria eli 107 kappaletta. 







Papukin oli innokkaana mukana sateesta huolimatta. Tytöt jaksoivat hienosti koko päivän, ja itsekin viihdyttiin. 


Ja ihan koko aikaa ei edes satanut:



Tarkkana telttanarujen kanssa:


Sain myös itse henkilökohtaisen kunniamaininnan: "Sinun ja koirasi yhteistyötä ja rentoa, iloista yhteiseloa on ollut ilo seurata tänään Suomen irlanninsusikoirien erikoisnäyttelyssä. Suomen irlanninsusikoirat ry haluaa tällä kunniamaininnalla jakaa Suomen kennelliiton sanomaa eäinten hyvinvoinnista ja hyvästä kohtelusta eläinnäyttelyssä."

Ei kommentteja: