maanantai 1. heinäkuuta 2024

Turku dog show 30.6.2024

 

Sunnuntaina osallistuttiin Turun kesänäyttelyyn, ja siinähän vierähti suuri osa päivästä. Papun vuoro oli näyttelyn alkupäässä, ja Lotta taisi olla näyttelyn kolmanneksi viimeinen yksittäisarvosteluun otettu koira. Aika ei käynyt odottavalle pitkäksi, sillä olimme paikalla ensi sijaisesti Turiellen tähden. Turielle näki paljon ihmisiä ja koiria sekä tutustui kovin onnistuneesti näyttelytouhuun, kun sitä pienimuotoisesti harjoiteltiin. Meillä oli teltta pystyssä aamusta asti, ja koirat pääsivät sinne levolle sekä Turiellen tapauksessa myös syömään päiväruoka-annoksensa.

Dandiedinmontinterrierit arvosteli Markku Kipinä. Papu esiintyi rauhallisen tasaisesti (kun irlantilaiset jäivät teltaan, eikä Papulla ollut kehän laidalla kannatusjoukkoja) ja tuloksena oli valioluokan ERI3:

"Tyypiltään erinomainen, tilava runkoinen narttu, jolla riittävän pitkä rintakehä ja hyvä eturinta. Melko pystyt lavat. Litteät tassut. Riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä häntä. Hyvä karvanlaatu. Vahva kaula. Hyvä kallo. Hyvät silmät. Täyteläinen kuono ja vahva hyvä purenta. Hyvä luonne. Lanne voisi olla vahvempi. Hyvä häntä. Lyhyehkö etuaskel ja melko suora selkälinja liikkeessä."

Lotta niinikään esiintyi tuttuun tapaansa vapaasti tuomarille Espen Engh, joka kertoi pitävänsä Lotan tyypistä, mutta etuosa oli kuitenkin turhan suora. Tuloksena oli ERI2:

"3 year old bitch, elegant. Feminine head. Eyes could be darker. too. Straigh in upper arms. Needs more forechest. Prefer more shape to her topline. Some more bone. Very moderately angulated behind. Excellent coat on her body. Excellent temperament. Needs more strenght and drive in movement and to stabilize in front."

Turku results for our girls:

  • Papu CH cl EX3
  • Lotta CH cl EX2


Ei kommentteja: