maanantai 4. heinäkuuta 2011

Tuusula dog show 2.7.2011

Lauantaina suunnistimme Tuusulaan koiranäyttelyyn, jossa meillä oli esillä molemmat nuoret eli Romy ja Klaara. Päivästä tuli pitkä ja kuuma, mutta viihdyimme hyvin. Meillä oli seurana sekä apuna Romyn kasvattaja. Saksanpaimenkoirat aloittivat päivän kymmenen paikkeilla, ja tämän rodun kehästä teki mielenkiintoisen saksalainen erikoisnäyttelytuomari Rüdiger Mai. Romylla oli vieras handleri, ja se esiintyikin ponnekkaammin kuin viimeksi (kiitos!), mutta oli edelleen vaatimaton kehässä. Romy sai arvosteluksi hyvän:

"Mittelgross, mittelkraftig, flacher Widerrist, fester Oberarm und kurz, gut gewinkelte Hinterhand, normales Gangwerk."
Romyn osalta kehä päättyi siihen, mutta olimme tyytyväisiä sen käyttäytymiseen myös vieraamman ihmisen kanssa ja ylipäätään päivän kokemuksiin, kun emme ole paljon saksanpaimenten kanssa kuitenkaan näyttelyissä vierailleet. Kokonaisuutena Romy käyttäytyi erinomaisesti pitkin päivää, ja ainut hermostuminen tuli siinä vaiheessa, kun lähdin Klaaran kanssa toiseen suuntaan irliskehään valmistautuessa.

At Saturday, we spent most of the day in Tuusula dog show with both the young dogs, Klaara and Romy. Romy and other shepherds started the day at the morning. Total 42 shepherds were shown to a special show judge Rüdiger Mai. Romy had an experienced handler, and it showed itself with more sharpness than previously. The judge gave Romy a good, but we were happy with the experience and in general, with Romy's behavior.




Saksanpaimenkoirakehän jälkeen siirryimme toiseen päähän näyttelyaluetta odottelemaan irliskehän alkua. Romy levähti siinä vaiheessä vähän aikaan häkissä varjossa, ja Klaaraa yritettiin suojata märjällä viitalla sekä päivänvarjoilla. Kentällä alkoi olla melkoisen kuumaa, kun päivä kipusi hellelukemiin. Suureksi ikäväksi saimme huomata, että vinttikoirien kehä oli pahasti myöhässä, eikä arvostelu vaikuttanut kovinkaan ripeältä. Romy ja Klaara saivat viiliä, kun vesikään ei enää oikein maistunut. Klaaraan selkään valeltiin myös vettä, jotta sen olo olisi hiukan helpompi, kun tummana koirana se lämpeää vahvasti.

After the shepherds' ring we walked closer to the ring where wolfhounds were supposed to start. The sight hound ring was late, and we were forced to wait quite a while by the ringside.


Ihan tyytyväiseltä Klaara vaikutti, kun se pääsi vihdoin kehään. Tässä vaiheessa Romyn kasvattaja lähtikin kävelyttämään Romya toiseen suuntaan. Klaaran liikkeet eivät olleet tänään parhaimmillaan, kun en iltapäivän pistävässä helteessä halunnut pakottaa sitä lainkaan ja hölköttelimme laiskanlaisesti rinkiä ympäri. Arvosteluksi Klaara sai erinomaisen ja tuomari, Jarmo Vuorinen sijoitti sen luokkansa kakkoseksi:

"Oikeat rungon mittasuhteet, hiemat lyhyt kuono-osa, silmt saisivat olla tummemmat, vahva kaula, etukulmia saisi olla enemmän, ylärunko (?), riittävästi kulmautuneet takarajaat, liikkuessa jäykkä taka-askel, muuten erinomaiset liikkeet."

Klaara's show ring started in the hottest afternoon Sun. It showed itself nicely, but I wouldn't force it to run, so its movements were a bit lazy. Klaara got an excellent from the judge Jarmo Vuorinen and was placed as the second in the intermediate class.


Klaara was throughoutly inspected as wolfhounds had also two judges in training (that was the main reason why the ring was late). Fortunately, Klaara has no problems even when it is surrounded by several eager "admirers" and it stayed patiently put.

Klaara tulikin tarkastettua perusteellisesti, kun kehässä oli tuomarin lisäksi pari harjoitusarvostelijaa. Vähän tuli sääli Klaaraa siinä polttavalla hiekalla, mutta Klaara-pieni seisoi kärsivällisen pitkämielisesti kriittisen katseen alla.


Ei kommentteja: