torstai 8. joulukuuta 2011

Winner-11 4th Dec 2011

^Klaara ja Musti kehän laidalla. Valitettavasti kehäkuvat epäonnistuivat sisätiloissa. // Klaara and Musti waiting for the ring. Unfortunately the show pictures were bad quality.

Sunnuntaina kävimme Klaaran kanssa Helsingissä voittajanäyttelyssä. Menomatkalla oli surkea keli: pimeää, vettä ja myrskyä, mutta konaisuutena reissu oli onnistunut ja viihdyimme kehän laidalla aamukahdeksasta pitkälle iltapäivään. Katsoimme runsaan 50 irlanninsusikoiran lisäksi kaikki skotlanninhirvikoirat, joita oli paikalla jopa 17 kappaletta. Klaaran näyttelymenestys oli kriittisen tuomarin Zena Thorn Andrewsin ja tuomariharjoittelijan osalta odotetusti vankkaa keskitasoa eli se oli erittäin hyvä. Marita esitti Klaaran, koska en vielä luottanut käteeni - ja erittäin kauniisti handlerin ja handlattavan yhteistyö toimikin ja Klaara esiintyi vapaasti löysässä hihnassa: tänään ei tullut vinoonjuoksua ja jopa korvat asettuivat kauniimmin. Tuomari halusi jostain syystä nuoria koiria esitettävän löysässä hihnassa, kaulapanta alhaalla, mikä näkyi varsinkin junnu-urosten kehässä varsailuna. Valmiimpia koiria sai esittää remmi korvien taa kiristettynä.

Klaara osallistuikin voittajanäyttelyssä ensimmäisen kerran avoimeen luokkaan, ja se on ensimmäinen irlisnarttumme, joka siirtyy avoimeen luokkaan ilman serttejä aikaisemmista luokista. Muilla nartuilla on tässä vaiheessa ollutkin sertit kasassa sitä viimeistä lukuunottamatta, joten vaihtelu virkistää. Laa-laan puolustukseksi on sanottava, että haimme reipasta, hyväluonteista ja tervettä irlantilaista, ja toistaiseksi Klaara on täyttänyt nämä odotukset täydellisesti :) Klaaran emohan on käyttövalio, eikä muotovalio ja nyt keski-ikäisenä edelleen täysin terve. Ja Klaaran isoäiti käy kohti 11 syntymäpäiväänsä, joten näiltä osin olemme satsanneet odotuksia Klaaraan. Näyttelyissä aiomme käydä jatkossakin Klaaran kanssa, koska harrastukseen liittyy omalta osaltamme paljon muutakin kuin sertinmetsästys :)

Briefly in English: Klaara participated last Sunday in the Finnish Winner dog show in Helsinki.
She got a very good in open class from the extra critical judge Zena Thorn Andrews who was accompanied by a trainee judge. Here's her critics:
"Very pleasing head and expression. Shoulders could be bit more laid back. Good depth and width of chest, too long in loin. Flattens topline in the move. Needs more bend of stifle. Excellent coat and presentation."

Ei kommentteja: