maanantai 12. syyskuuta 2016

Porvoo dog show 11.9.2016


Sunnuntaina tehtiin hieno syysretki Porvooseen, jossa oli kauden viimeinen ulkonäyttely. Matkaan lähdettiin kylmän sumuisessa aamussa ja itsekin valitsin kevyttoppatakin ylle. Porvoon kentällä ilma lämpeni (lopuksi koirille vähän liikaakin) ja varusteita sai vähentää. Tiuku osallistui pentuluokkaan ja esittäminen sujui taas piirun verran helpommin kuin edellisillä kerroilla, mutta edelleen saadaan jatkaa harjoittelua. Kuvista näkyy, että vaikka Riitta ja Blanka olivat piilossa, Tiuku kyllä bongasi heidät ja nojasi sinne suuntaan. Yleisvaikutelmana oli kuitenkin, että Tiuku rauhoittui helpommin, eikä tullut kauheaa vetoa "mamman" luo, mikä on tähän asti haitannut suuresti yhteistyötämme.

Tuomari, Markku Mähönen antoi Tiukulle pentuluokan 2. palkinnon kunniapalkinnolla:
"Hyvä koko. Oikeat mittasuhteet ja sukupuolileima. Hyvä pään pituus, saa vielä vahvistua. Päässä oikea ilme. Hieman kookkaat, hyvin taittuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Eturinta saisi jo nyt olla voimakkaampi. Hyvin kulmautunut, hieman korkea kinner, hyvät käpälät. Ikäisekseen hyvät edestakaiset liikkeet. Sivuliikkeekkeessä vielä normaalia pehmeyttä. Hyvänlaatuinen karvapeite jo nyt Pitkä häntä, kauniit ääriviivat odottavat täyttymistä."

Blankan kanssa esiinnyttin hyvin rennosti, kun ei ollut tulostavoitteita ja ilma senkuin lämpeni. Blanka oli nuortenluokan erittäin hyvä kakkossijoituksella:
"Hyvä koko. Oikeat mittasuhteet. Hyvän pituinen pää, kuono-osa saisi olla vahvempi, samoin alapurenta leveämpi. Keskiruskeat silmät. Riittävän hyvin taittuvat korvat. Hyvä kaula, ylä- ja alalinja. Eturintaa saisi jo nyt olla enemmän. Hieman suora etuosa, hyvät takakulmaukset. Riittävän matala kinner. Suora, mutta kapea takaliike. Hyvä etuliike. Liikkuu sivulta lupaavasti. Hännän luusto saisi olla vahvempaa. Hyvä käytös ja karvapeite."


In warm Porvoo, we had last outdoor dog show for the year in last Sunday. Tiuku was second with a prize of honor in puppy class and Blanka very good with second placement in intermediate class with Markku Mähönen judging.


Ei kommentteja: