keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Tuuri national dog show 12.6.

 

Pitkän välin jälkeen päästiin näyttelyyn. Kyseessä oli Tuurin kaikkien rotujen näyttely, mihin ilmoitettiin kaksi koiraa, jotta molemmat pääsisivät varmasti alueelle. Lotta osallistui pentuluokkaan, ja tyttelin debyytti onnistuikin hyvin. Tiuku oli useamman tunnin odottelun jälkeen valioluokassa. Lähes koko päivän satoi ja myrskäsi, minkä vuoksi kuvissa erottuu sadepisaroita ja kosteutta.


Irlanninsusikoirapennut oli siirretty Leni Finnelle, ja pentuja oli kaikkiaan kaksi. Lotta esiintyi avoimesesti ja reippaana. Siitä tulikin paras pentu kunniapalkinnolla kauniilla arvostelulla:
"Erinomaiset mittasuhteet, sopiva luusto. Oikealinjainen ja -ilmeinen pää. Silmat voisivat olla hieman tummemmat. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta (?) ja rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Aavistuksen litteät käpälät. Erinomainen lihaskunto jo nyt. Oikea askelpituus." 


Lotta piti tuomarista ja sehän pitää kaikista ihmisistä!


Ja vaavan ensimmäiset ruusukkeet:


Alla valionarttuja päivän päätteeksi. Päivä venyi kovin pitkäksi ja Tiuku oli lähempänä seitsemää arvostelussa. Siinä vaiheessa Tiuku ja minä oltiin molemmat läpimärkiä ja jäässä, joten eipä kovasti innostuttu asfaltilla esiintymään. Ja turhaa se olisikin ollut sillä tuomari Jouko Leiviskä ei löytänyt Tiukusta mitään hyvää. Tuomarilla on siihen oikeus, mutta hienosti Tiuku kuitenkin esiintyi ja oli koko päivän.


 

Tiukun arvosteluksi tuli valioluokan erittäin hyvä:
"Hieman ilmava kookas narttu, jolla voisi olla voimakkaampi luusto. Kallon ja kuonon linjat voisivat olla yhdensuuntaisemmat. Hieman voimakas otsapengar. Hieman jäykät ranteet. Reisi voisi olla leveämpi ja kintereet matalammat. Liikkeet voisivat olla tehokkaammat ja askel pidempi."




Romy oli hoitopaikassa huomion keskipisteenä, ja Blanka mukana näyttelyreissulla. 

Briefly in English: After a long break due to Covid-19 pandemic, we participated in Tuuri national dog show. Lotta debyted in puppy class and was best puppy of the day with a prize of honour. Tiuku received very good after a long day in rain and storm. 



Ei kommentteja: