maanantai 20. joulukuuta 2021

Winner dog show 19.12.2021

Muutama kuva vuoden viimeisestä näyttelystä eli sunnuntaina pistäydyttiin Lotan ja Tiukun kanssa Helsingissä voittajanäyttelyssä. Messuhallissa oli tilavaa, kun rotuja oli porrastettu aikataulullisesti. Sitä vastoin irlanninsusikoirille varattu kehä oli pieni ja pääasiallisesti luokat isoja. Lotasta muutama kuva kehästä, missä se osallistui avoimesti ja reippaana. Tuomari oli vaihtunut Hans Almgreniin, ja hän tekikin huolellista työtä irlanninsusikoirien parissa ja arvosteluja jaettiin erinomaisesta hylättyyn. Lotta oli ERI/4 isossa junioriluokassa, missä oli seitsemän osallistujaa. Lotan arvostelu kuuluu:

"13 mon, välvuxen tik för åldern. Korrekt mun, stora tänder. Tunna välansattta rosenöron. Ngr öppna vinklor fram, raka framben, samlade tassar. Tilltalande proportioner. S[?] rygg. Vackert uppdragen boklinje. Behöver grovna i benstömmen och föridgställa kroppen. Lätt men tillräckligt långt förhållande vis stabilt steg. Bär sig väl. Trevligt öppet temperament. Vit fläck på bröstet och vitt på tassarna."

Tiuku esiintyi tiukumaiseen tapaan rauhallisesti, mutta eipä kovin innostuneena. Myös valioluokka oli suuri eli siinä oli yhdeksän osallistujaa. Tiuku sijoittui lopullisessa järjestyksessä puolivälin tienoolle, joten tuloksena oli erinomainen arvostelulla:

"Reslig tik. Stabil och välkroppad. Långt feminint huvud, korrekt bett, stora tänder, välpigmenterad. Vacker siluett, utm. proportioner. Ngr tung kroppen mend bär den väl. Lätt fällande kors, kunde ha ngt elegantare baklinje. Utm. steg rfån sidan. Tät, stråv päls. Trevligt temperament."



Lotta osallistui vielä kasvattajaryhmään juniorina, ja siinäpä se kovin koettikin heilua. Kasvattajaryhmiä oli neljä, ja tuloksena oli 2 KP. 

In Sunday Finnish Winner dog show Lotta received EX/4 in junior class and Tiuku EX in champion class. Irish wolfhounds were judged by Hans Almgren. 

Ei kommentteja: