tiistai 28. helmikuuta 2023

Valga dog show 25.2.2023: Blanka EE Veteran Champion

 


Perjantaina lähdettiin varhain Viroon ja matkattiin lähelle Valgaa, missä meillä oli huoneisto vuokrattuna viikonlopuksi. Kaikki viisi koiraa olivat mukana matkassa, ja oikein hienosti matkustivatkin. Ilma oli kuitenkin talvinen ja kylmä, joten reissukuvia ei saatu kaikesta koirien ulkoiluttamisesta huolimatta. Helgalle tämä reissu oli ensimmäinen näyttelymatka ja se ei tainnut väsyä lainkaan, kunhan torkkui kehän jälkeen tovin.



Irlanninsusikoirat tuomaroi lauantaina David Walsh Irlannista, ja Helga oli hienosti 1, KP ja ROP-pentu, vaikka toki se tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen ja jollakin tavalla pitäisi saada sitä myös kiinnostumaan tai edes näennäisesti innostumaan liikkeiden esittämisestä. Se ei kuitenkaan arastellut pätkääkään, vaan liikkui rennosti häntää heilutellen näyttelyssä. Helgan arvostelu kuuluu:

"Nice overall balanced puppy. Nice head. Correct bite. Nice length. Overall, just needs to settle."

Kehän jälkeen torkkuaika pennulla: 

Blanka osallistui ensimmäsitä kertaa veteraaniluokkaan ja hienosti osallistuikin. Kehä  oli pieni, ja Blankan kokoiselle ja rakenteiselle koiralle se merkitsi kevyttä sipsuttelua. Tuloksen oli kuitenkin upeasti ERI, 1, SA, PN-1, VET-SERT, ROP-VET, VSP eli Blanksasta tuli meidän ihka ensimmäinen veteraanivalio! Blankan arvostelu kuuluu seuraavasti:

"Nice veteran. Head correct. Nice balanced body. Would like to see a bit more rear movement. Overall very nice dog."



Ennen Papun vuoroa käytiin ulkoiluttamassa Lottaa ja Romya. Blanka siirtyi myös ulkoilun jälkeen autoon, mutta Helga-pentu pidettiin sisätiloissa. Papu pääsikin vuorollaan isompaan kehään kuin irlikset:

Dandit arvosteli lauantaina Marie Thorpe Irlannista. Papu oli tapansa mukaan energinen ja iloinen, mutta rauhoittui sentään myös paikoilleen. Papun tuloksena oli kaikki mitä toivottiin eli ERI, 1, SA, JUN-SERT, JUN-ROP, PN-1, ROP arvostelulla:

"12 months old, nice type, good shape. Lovely head piece, beautiful eyes, full of expression. Good neck & shoulder, good topline. Very well-muscled rear, good coat texture. Good on the move."


Käytiin myös veteraanien ja terrierien ryhmässä pyörähtämässä ilman tuloksia, mutta harjoitusta saatiin. Blankan taustalla erottuva veteraani-grey sijoittui molempina päivinä hienosti. 


In Valga's dog show in Saturday, we had Helga in puppies, Papu in juniors and Blanka in veterans.  Papu received nice critics from Marie Thorpe resulting EX, 1, CQ, BOB-JUN with JUN-CERT, BB-1, BOB. Irish wolfhounds were judged by David Walsh. Helga was 1st with HP and BOB-puppy. Blanka was EX, 1, CQ, BOB-VET with VET-CERT, BB-1, BOS. Blanka became Estonian Veteran Champion! 

Ei kommentteja: