torstai 13. toukokuuta 2010

Taikaa ilmassa

Tänään suuntasimme aamulenkkeilyn jälkeen auton nokan kohti Järvenpäätä ja Nummineidon kenneliä. Aika pitkään harkitsimme uuden saksanpaimenkoiranpennun hankkimista tähän kevääseen, kun kotona on jo valmiiksi yksi keskenkasvuinen Klaara vasta kasvamassa ja kehittymässä. Mutta löysimme oikealta tuntuvan yhdistelmän ja kasvattajan, ja käytyämme katsomassa pentuja, myös aivan meidän tytöltä tuntuvan pienen tumman narttupennun nimeltään Nummineidon Taika. Taikalla tuli juuri kahdeksan viikkoa ikää täyteen ja luovutus ajankohtaiseksi. Koko pentue oli hyvin tasainen ja pennuilla tuntuu olevan hyvä laumavietti sekä mukavasti taistelutahtoa. Taika itse on pentueessa keskivahva eli ei se kaikkein dominoivin narttu, mutta ei myöskään hentoisin. Ensivaikutelma Taikasta on utelias ja tarkkaan ympäristöään seuraava tyttö. Taikaa seuraa myös ihmistä mukavasti, eikä tuntunut järkyttävän suurestikaan, kun otimme tytön autoon mukaan.

Ylläolevassa kuvassa on näkyy osa Taikan sisaruksista sekä emo, Ossequente Aada. Taika on keskellä oleva pentu, jolla alkaa jo korvat nousta. Omassa lähipiirissämme on jo yksi Taika niminen narttu ja vaikka nimi on kovin suloinen, päätimme vaihtaa kutsumanimeksi muuta, jotta tytöt eivät mene sekaisin. Taikaa on nyt huhuiltu Romiksi tai hienommin Romyksi.

Pentujen isoäiti Elli on innostunut leikittämään ja hoitamaan pentuja. Upea veteraani Elli hurmasi kyllä muutenkin meidät :)

Mutta varsinainen paikan hurmuri oli jo 9-vuotias Roope:

Ulkoilun jälkeen vielä viimeiset torkut yhdessä koko pentueena:

Ruoka tuntui maistuvan kaikille:

Ja enemmänkin olisi uponnut ;)

Kotimatkalla pysähdyimme välillä jalottelemaan Romya hetkeksi. Kaulapanta ei haitannut lainkaan vaan pissat tulivat reippaasti. Kotimatkalla tuli jo melkoisen kuumaa ja juotimme vielä tyttöä muutaman kerran. Autossa Romy söi luitaan, mutta kun uni alkoi kutsumaan, sitä vähän harmitti ennen nukahtamista.

Briefly in English: We couldn't cope without a shepherd in the house. We noticed a promising litter at kennel Nummineidon, and starting today, we have a beautiful little GSD puppy at home. She is Nummineidon Taika or Romy for short.

Ei kommentteja: