maanantai 5. heinäkuuta 2010

Pori Int Dog Show 4.7.2010


Eilen vietettiin helteinen päivä Porissa Karhuhallin kentällä. Klaaralle tämä näyttely oli sen ihan ensimmäinen kokeilu kehässä ja voin huokaista helpotuksesta, kun se seisoi kauniisti sekä liikkui ihan suhteellisen rauhallisesti ilman kolmiloikkaesityksiä. Tuomarin mielestä Klaara on vielä hieman keskeneräinen ja tässä erittäin perusteellinen arvostelu (josta ihan kaikista sanoista ei valitettavasti ihan saanut selvää):

Klaara; pentulk 1

"7kk hyvin jaloillaan seisova, sopivilla mittasuhteilla. Tänään hieman hennolta vaikuttava ja kapealla rintakehällä?? oleva narttupentu. Riittävästi kehittynyt pää, ei aivan yhdenmukaistunut? ylälinja, korrekti purenta, tummat silmät, hieman alaskiinnittyneet, haja?-asentoiset korvat. Hieman niukasti edestä kulmautunut, hyvät takakulmaukset. Hyvät putkiluut??, rodunomainen ylälinja, hyvin kannettu häntä, laadukas rodunomainen karvapeite, hyvät sivuliikkeet, kapeahkot ja löysät edestä ja takaa katsottuna. Hyvä luonne."

Helgan kohdalla kehätoimitsija vaihtui ja käsiala on helppolukuisempaa:

Helga; avoinlk ERI/2, PN-4

"2 v, erittäin hyväntyyppinen raajoiltaan linjakas, vielä kehitysvaiheessa oleva narttu, jolla tasapainoiset ja riittävät kulmaukset, hyvä raajaluusto, ikäisekseen sopivasti kaareutunut rintakehä, hyvä pää ja ilme, korrekti hampaisto, oik. kannetut korvat, ryhdikäs kaula, vielä leveyttä & lihaspeitettä kaipaava yläosa, sopiva eturinta, erinom. lantion rakenne ja hyvin kannettu häntä. Seistessä hieman kinnerahdas. sopivasti leveät takaliikkeet, notkeat ja riittävän maatavoittavat sivuliikkeet, oik. laatuinen karvapeite. Kiltti luonne."

Tuomarin otti molemmat tytöt erittäin kauniisti ja tuntui suloiselta, että Helgasta oli mainittu kiltti luonne, kun se oikeasti on meidän kiltti tyttö ja herkkissylkkis :)

Vietimme päivän hyvässä irlisväen seurassa kaukana varsinaisesta näyttelykentästä, metsän reunassa varjoja metsästellen. Tytöt löysivät paikalta tutun Maritan Demonin - tai Tuhrun, mitä touhutyttö kuulemma on - joka olikin lopulta ROP, sai CACIBin ja sijoittui vielä ryhmässä kolmanneksi!


Kovin paljon ei tullut kuvia näyttelystä. Marita käväisi kehän laidalla ottamassa Klaaran debytanttikuvat, mutta tässä kaikki kolme tyttöä eli vasemmalta Demon, Klaaran takamus ja Helga:


Briefly in English: Yesterday Helga and Klaara both participated in Pori international dog show. The judge, Maret Kärdi was quite throughout but nice with both girls. Klaara received the first price at the puppy class, but nothing else. Helga received excellent and was the second in the open class, and lastly the fourth in the bitches. The BOB and the third in the group 10 was Marita's Demon i.e. Tuhru :) We had a nice day with good company although the heat was a bit too much for the girls.

Ei kommentteja: