keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Mari's tumors were operated

Mari kävi eilen eläinlääkärillä pienessä leikkauksessa. Sen vasemmasta poskesta/kaulasta poistettiin suurempi kasvain ja vasemman polven vierestä pienempi. Posken kasvain oli kasvanut enemmän sisäänkin päin, ja sen ympäristöä poistettiin myös jonkin verran. Kasvain lähetettiin patologille tutkittavaksi, jotta saamme varmuuden siitä, mitä Marin kyljessä kasvoi.

Marin peruskunto on hyvä ja sydän vahva, joten se nousi päättäväisesti herätyspiikin saatuaan, ja lähti kohti ulko-ovea ja autoa. Mari ei koskaan vastustele tutkimuksissa, mutta eipä se ole koskaan eläinlääkärissä viihtynyt ylimääräistäkään ;) Kotimatkallakin Mari oli pääasiassa hereillä peittonsa alla, mutta kotiin päästyään se nukkui rauhassa lääkeaineet pois. Illemmalla Mari söi jo ensimmäisen kerran, ja tänään on otettu ylimääräiset siteen pois haavojen päältä hautomasta. Nuoremmat nartut tai erityisesti Klaara haluaa olla Mari-mamman vieressä, mutta ainakin toistaiseksi haavat ovat saaneet olla rauhassa.

Eilen Mari kävi vain pihalla varovaisesti, mutta tänään ollaan kävelty pari pientä lenkkiäkin.

Briefly in English: Yesterday Mari visited the vet, and its two tumors were removed in surgery. Mari had a slightly bigger tumor in its left cheek, and that tumor was send for a pathological examination. Mari had another, smaller tumor in its left knee that was also removed. Mari has been recovering finely, and we hope that the tumors are benign ones and not malignant.

Väsyneet vahdit, joita on ulkoilutettu kauheassa räntäkelissä:

Ei kommentteja: