perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kotikuvia toipilaista

^Mari & Klaara

Klaarakin pääsi ensimmäistä kertaa elämässään eläinlääkäriin hoitotarkoituksessa. Tätähän ennen se ei ole kaivannut kuin rokotuksia ja terveystarkastuksia. Klaara oli ilmeisesti leikkiessään Helgan tai Romyn kanssa (eli meidän luupäiden!? Mari ei voi olla kyseessä, koska Mari kuitenkin on hellempi otteissaan) täräyttänyt kunnolla hampaansa/päänsä/leukaluunsa yhteen. Tuloksena oli katkennut kulmahammas ja pari muuta pintavaurioitunutta hammasta. Yläkulmahammas huomattiin heti itsekin, ja Riitta varasi Klaaralle pikaisesti ajan juurihoitoon, jotta vaurio ei tulehtuisi.

Tutkimuksen ja hammasröntgenin yhteydessä paljastui, että myös kulmahampaan viereinen hammas oli hiukan pintavaurioitunut ja yksi pieni etuhammas ylhäältä oli kärjestään katki. Nuo pienemmän vauriot pinnoitettiin, ja kulmahampaaseen laitettiin ensimmäisellä käyntikerralla lääkeaineet sisään, kunhan hammas ja juurikanavat oli ensin putsattu. Klaaran juurikanava oli 4,5 cm pitkä! Eli hoito vaati erikoisneulat. Klaarallahan on myös sydän tutkittu terveeksi (kuuntelu ja ultra), ja narkoosista ei tullut sille ongelmaa. Vähän hitaammin pieni tuntui heräävän kuin Mari: spagettijalkainen Klaara piti käytännössä nostaa autoon herätyspiikin jälkeenkin, kun se meinasi liusua auton perän alle.



Toisella hoitokäynnillä hammas täytettiin ja paikattiin, ja nyt toivotaan, että ihan heti ei tulisi uusia törmäyksiä. Jos kaikki menee hyvin, Klaara käy noin vuoden kuluttua kontrollissa. Katariinahan aikoinaan juurihoidettiin samassa paikassa, ja sen katkennut hammas säilyi koko sen eliniän, joten toivomme samaa myös Klaaran suhteen :) Aidot luut jouduimme nyt keräämään pois lattioilta ainakin toistaiseksi, mutta ei tytöt samalla tavalla tunnu pitävän puristeluista.

Romya vaivaa valeraskaus:
Briefly in English: Klaara had a little accident with playing. We think the other participant in the accident has to be either one of our boneheads - that is either Helga or Romy. Mari is far gentler. Either way; Klaara's canine was broken along with minor scrathes in two other teeth. Klaara needed root canal treatment and filling and now we're hoping that the canine stays :)

Ei kommentteja: