torstai 9. heinäkuuta 2015

Homewards via Uppsala


Maanantaina sataa tihutteli pitkin päivää ja satunnaisesti saatiin myös kaatosadetta. Irlikset eivät onneksi ole sokerista, kun halusimme jalotella tyttöjä kunnolla ennen laivaa. Poikkesimme Vanhan Uppsalan puolelle ja kävelimme Kuninkaankumpujen alueen ympäri. Sadesäällä kumpujen ruoho ja muutkin värit hehkuivat hienosti.



Kuninkaankumpujen aluetta oli kunnostettu sitten viime käynnin ja kävijöitä ohjattiin aidoilla.





Vanhan Uppsalan kirkon maalaukset ovat 1400-luvulta. Kävimme myös uudemmassa Uppsalan keskustassa ja kiersimme linnaa ja tuomiokirkkoa muutaman kierroksen, mutta sade senkuin yltyi ja jatkoimme matkaa kohti Tukholmaa. Meillä oli hyvin ajoaikaa Tukholmaan, mutta suuri osa siitä kului iltapäiväruuhkassa jonottamiseen. Ehdimme kuitenkin vielä Tukholman päässä ulkoiluttamaan tyttöjä Djurgårdenin viheriöillä, minkä jälkeen saimmekin aika suoraan ajaa lauttarannan jonoon ja laivaan.


Alla Klaara katselee kaihoisasti ulapalle. Paluu oli rauhallinen, eikä yöllä käyty kertaakaan kannella eli hytti pysyi riittävän viileänä, ja herättiin vasta kellon soittoon, mikä on harvinaista.


Ei kommentteja: