maanantai 20. maaliskuuta 2017

With Klaara in ER

Klaara on ollut vaisu Club Showsta lähtien ja syönyt heikosti sekä hengitys on välillä rohissut. Lauantaina se lopetti aamun jälkeen syömisen kokonaan ja sunnuntaina oli aamulla 39.8 lämpöä. Klaara pääsi Eläinsairaalan päivystykseen, jossa sen diagnoosiksi annettiin hengitystietulehdus ja jossa pysyttiin suurin osa päivää tipassa ja seurannassa. Nesteytyksen lisäksi se sai tulehduskipulääkettä, antibioottia ja pahoinvoinninestolääkettä. Tulehdusarvot olivat korkeat; CRP 128 (normaali 0-10).  Klaaran lämpö kuitenkin laski 38,5 asteeseen ja päästiin lähtemään kotiin. Sydän- ja hengitysäänet sillä ovat kunnossa, mutta vielä ei uskalla hurrata.

Klaara sai kotihoitoon Rimadyliä ja Xeden 150 mg -antibioottikuurin. Illalla se söi vähän, mutta nyt tänään aamulla ei ole kelvannut vielä kuin vettä.

Klaara was in the Turku Animal Hospital Emergency Room most part of Sunday. It has been under the weather since Club Show and at Sunday morning it had a high fever. Klaara's diagnosis is respiratory tract infection. We hope dearly that it gets well, as its heart and lung auscultations came up ok. Klaara has never had anything to be worried about but it is clear that it is in its advanced years already as an Irish Wolfhound. 

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Pakko jatkaa aamuiseen tekstiin; Klaara on syönyt jo kaksi kertaa pienen ruuan!
Follow up after morning: Klaara has started to eat!