maanantai 12. marraskuuta 2018

Riga Winner INT dog show 11.11.2018


Sunnuntaina jatkettiin Riikan inttinäyttelyssä Tiukun ja Blankan kanssa, ja taas irlantilaisten kehä osui iltapäivän puolelle, jolloin esittäjän ja koirien keskittyminen jo kärsii. Kun kehävuoro koitti, koirakot vedettiin nopeasti läpi, ja kuvia ei oikeastaan tullut edellisenkään päivän vertaa. Alla Tiuku kehässä.

Irlanninsusikoirat tuomaroi Benjamin Sanches Garcia, ja Tiuku oli tänään ERI/1, SA, PN-3, SERT ja vara-CACIB eli ilmeisesti Tiuku on myös uunituore Latvian valio. Kehä oli todella pieni postimerkki, eikä siinä pitkiä askelia otettu eli kummankaan tytön liikkeitä ei pystynyt esittämään. Tiukun arvostelu kuului näin:
"Correct in profile, needs to (?) training, correct ears, neck and expression. Correct tailset and topline, well coated, enough angulated (??), needs to improve movement."

Täältä tullaan!


Blankasta ei tullut kuvia lainkaan, kun kehät etenivät vauhdilla. Blankan kanssa pompittiin kehätolppien yli ja vielä jouduttiin kiertämään pienelle juoksukaistaleelle ystävällisesti jäänyttä toista näyttelleasettajaa eli liikkeitten esittämisestä ei juurikaan voinut puhua kehässä, jossa olisi vain pitänyt sipsutella. Tuomari kuitenkin löysi hyvää Blankasta, vaikkakin valitettavasti paras narttu -kehässä Blanka jäi edelleen muiden liikkeiden esittämisen vauhdista, koska Riitta ei pysty juoksemaan riittävästi. Meillä alkaa olla haasteellista miettiä, miten Tiukua ja Blankaa esittäisi näyttelyssä, kun ei ole kuin 1½ esittäjää. Blanka oli lopulta ERI/2, SA, PN-4:
"Correct temperamented, nice head, beautiful ears, correct tailset, topline, very good neck, well coated, well developed body, moves ok."
Spk-urosten sertti tuli suomalaisessa omistuksessa olevalle norjalaista syntyperää olevalle, joka tuossa etualalla kuikuilee:


Blanka ja Tiuku olivat koko reissun todella helppoja ja kokeneita matkaajia. Tiuku selvästi muisti hotellin ja keskustan puiston elokuun reissulta, ja muutoinkin tytöt ovat kehtittyneet paljon, vaikka näyttelykehän laidalle saapuessa on edelleen kovasti pyörintää ja hyörintää. Riikan näyttelyssä huomasti, että siellä käy vielä paljon katselijoitakin näyttelyissä, ja tytöt saivatkin paljon kuvaajia, taputtelijoita ja kyselijöitä, joten sen puolen näyttelyssä oli hauskaa.


Hotellihuoneessa lähinnä ehdittiin torkkumaan, ja suunniteltuihin vierailukohteisiinkaan ei taaskaan ehditty, kun näyttelypäivät venyivät. Sunnuntaina aamiaiselta tullessa tytöt tupsahtivatkin jo käytävässä vastaan eli ovi oli läppäisty auki. Hotellien ovia ei vain ole suunniteltu irliksiä silmällä pitäen, kun niillä riittää yksi tassun läppäsy oven avaamiseen.


In Riga Winner International dog show, Tiuku was open class EX/1, CQ, BB-3, CERT and res-CACIB. Blanka was EX/2, CQ and BB-4. Tiuku is probably also a new LV CH.


Kotiinpaluu sujui tuulisessa, mutta kuulaassa säässä rauhallisesti. Tytöt innostuivat vielä aamuyöstä revittelemään pihamaalla, kun pääsivät taas kotiin. Nukuttiinkin pitkään, ja maanantai koitti sateisena. Aamupäivän satoi enemmän ja vähemmän, joten lähdettiin tyttöjen kanssa lenkille, kun pihalla ei oikein viihdytty. Blanka valmiina lähtöön:


Väsynyt Tiuku ansaituilla torkuilla:



Ei kommentteja: