lauantai 6. heinäkuuta 2019

On the road to Trondheim


Viime viikolla lähdettiin reissuun kaikkien koirien kanssa. Romy tuli mukaan, kun vakiohoitaja oli töissä. Romy ei ole aikaisemmin ollutkaan laivamatkalla, mutta hienostipa tytöt matkustivat. Hytissä ne olivat hiljaa ja rauhassa yhdessä, mutta kannelle vein Romyn erikseen, kun hyttikäytävät ovat koko porukalle hieman kapeat. Romy kävi yhtä useasti kannella kuin isotkin, mutta säästi asiansa maihin. Alakuvassa Romy ihmettelee rekkakantta ja merimaisemaa.


Hytissä riitti hyvin tilaa, mutta hieman tuli lämmintä aamuyöstä:


Blanka nukkui laivallakin tietenkin sängyn jalkopäässä. Ja Romy alkuyön tyynyllä.


Mökki oli tutussa paikassa liki Årea, ja putous oli yhtä hieno kuin aikaisemmin. Ehdittiin putousta kuvaamaan vasta ihan yöllä, kun menomatkalla ylittäessämme muhkuraista tietyömaa-aluetta jossakin Svenstavikin jälkeen, toinen takarengas puhkesi. Soitimme tiepalveluun ja odottelimme aikamme apua, kun vararengaskaan ei lähtenyt millään irti. Korjaaja saapui aikanaan, eikä myöskään saanut umpiruostunutta vararengasta telineestään, joten Caddy nostettiin korjaajan auton kyytiin. Me pääsimme hyttiin, mutta koirat jäivät Caddyyn ja köröttelivät korkealla ison järven eteläpuolitse takaisinpäin ja taas pohjoiseen Östersundin tienoolle, mistä saatiin kokonaan uusi rengas alle. Jatkettiin siitä Östersundin ohi järven pohjoispuolelta eteenpäin, ja päätettiin tulla samaa reittiä takaisinpäinkin, jottei jouduttasi enää tietyömaalle. Yksi hirvikin ohitettiin, kun ilta jo rauhoittui ennen kuin rengasjupakka oli kunnossa.



Romy iltapissalla putouksen luona:



Putoksen likellä metsä viherhi vehmaana, mutta päivemmällä ohitettiin isoja alueita viime kesän kuivuudessa palaneita maita. Korjaaja kertoi, että vielä suurempia paloalueita olisi Sundsvallin suuntaan mentäessä.


Ei kommentteja: