tiistai 2. heinäkuuta 2019

Trondheim International dog show 30.6.2019


Tiuku ja Blanka osallistuivat Trondheimin kansainväliseen koiranäyttelyyn sunnuntaina. Romy oli hienosti mukana, ja jäi kehän ajaksi odottelemaan autoon, sillä vettä tuli kovaa ja vielä kovempaaa. Oltiin jo ennen kehää kurassa, kun raviradan hiekka oli sellaista saven sekaista vaaleaa velliä. Juostiin ravirataa eestaas, kun kaikki kolme narttu piti madottaa ja näyttelykataloogikin piti löytää. Tuossa yllä ollaan tultu kehän reunalle jo odottelemaan. Blanka on mummosti tuuki päässä, jotta turkki ei aivan kastuisi. Meidät kutsuttiinkin sitten mukavasti Cormacs-kennelin telttaan, ja saatiin tytöt kammattua kuivassa ennen kehää ja samalla vaihdettu kuulumisia puolin ja toisin. Irlanninsusikoirat arvosteli rodun kasvattajatuomari Ludovica Salamon Italiasta.



Tiuku osallistui avoimeen luokkaan, ja esiintyi hyvin vapautuneesti pienestä odottelusta huolimatta. Se sai tulokseksi ERI/1, SA, PN-3 ja SERTTI eli siitä tuli hienosti Norjan muotovalio arvostelulla:
"3½ years old. Tall bitch with a nice feminine expression. Correct neck and shoulder. A bit straight in upper arms and posture. Correct top line, croup and hind quarters. Moves soundly with good reach and drive."


Blanka oli myös hyvän tuulinen, ja liikkui tapansa mukaan kevyesti sekä heilui hieman iloisesti, kun olisi pitänyt seisoa. Blanka oli selvästi ainoa eri tyyppinen irlis päivän näyttelyssä, joten olemme tyytyväisiä siitä, että molemmat tytöt sijoitettiin parhaissa nartuissa.  Blanka oli kauniisti päivän suurimmassa luokassa eli valioluokassa lopulta ERI/3, SA, PN-4 ja vara-SERTTI arvostelulla:
"4½ years old. Tall bitch. Nice head and expression. Excellent head and shoulders. Needs a bit more for a chest. Correct top line, croup and hind quarters. enough archcode [?]. Moves correctly with excellent reach and drive. "





Paras narttu -kehässä Blankan esitti norjalainen Ungus O'Marksbay-koiran (joka sai tänään urosten sertin) omistaja:


Blankan esittäjän housut ovat kurassa polviin asti, ja tuo oli varsin tuttu näky sunnuntain näyttelyssä. Itse pyyhin farkun märällä pyyheliinalla koko matkalta sen jälkeen, kun oli ulkoiluttanut Romyn ja juoksuttanut sen eläinlääkäriin madotettavaksi halki koko raviradan. Näyttelyn jälkeen auto tulikin täyteen märkää sadetakkia, pyyhettä ja muuta varustetta, mitä ripustettiin illemmalla majapaikassa tyylikkäästi ympäriinsä kuivumaan.


Lopulliset sijoitukset pitkän juoksun jälkeen. Kaikki muut kehät olivat jo loppu, ja suurin piirtein kehänauhatkin jo kerätty pois, kun irliskehässä ruvettiin kuvaaman voittajia:


Tiuku PN-3 ja Blanka PN-4:


Tiuku-pieni:



ROP Cormacs Tariq & VSP Gulleiv's Mustang Sally:


Yesterday we participated in Trondheim international dog show with Tiuku and Blanka. Ludovica Salamon judged Irish wolfhounds with no hurry despite the rain, and we had good company on the ringside. Tiuku did great and received EX/1, CQ, BB-3 and CERT in open class so it became Norwegian show champion! Blanka did nicely too, and it received EX/3, CQ, BB-4 with res-CERT in champion class. 

Ei kommentteja: