tiistai 28. syyskuuta 2021

Palanga international dog shows 24.-26.9.2021

Viime viikolla pakattiin auto syysretkeä varten ja suunnistettiin kohti Palangaa. Varustauduimme matkaan tavanomaisten valmistelujen lisäksi kaikilla mahdollisilla passeilla ja todistuksilla koronan varalta, ja kahdesti meidät tarkastettiinkin. Matkakohteemme Palanga on pieni merenrantakaupunki, ja ulkoiltua tulikin joka päivä melkoisesti näyttelyalueella sekä majapaikkamme lähistollä olevilla viheralueilla ja puistoissa. Kaikki koirat olivat mukana, joten ei juurikaan ollut käsipareja vapaana kuvaamiseen. Koirat käyttäytyivät hyvin sekä vapautuneesti koko matkan, ja Lotalle tämä olikin  ensimmäinen kerta pidemmässä reissussa. Hyvin se seuraa aikuisten koirien käytöstä ja on muutoinkin kovin sopeutuvainen eli matkustelu sen kanssa ei tuonut esiin minkäänlaisia haasteita. Kotiin palatessa se - kuten toki aikuisetkin koirat - sai melkoisen juoksuhepulin, kun reissun aikana ei samalla tavalla pääse irrottelemaan. Majoittauduimme Palangassa huoneistoon, missä saatoimme olla vapaammin koirien kanssa. Paluumatkan suunnittelimme verkkaisemmaksi ja majottauduimme Riikassa matkan puolivälissä. Tiuku tunsi hyvin tutut maisemat Riikan suunnalla, ja se onkin yleisesti paras polunlöytäjämme riippumatta siitä, miten kaukaa edellisestä vierailusta olisi kulunut.

Osallistuimme matkan kuluessa Palangan näyttelyyn. Yllä Lotta ja Blanka näyttelyalueella. Lotta osallistui joka päivä, Tiuku kahtena ja Blanka yhtenä. Päiväkohtaiset tulokset olivat seuraavat:

24.9. Lotta EH/1 ja Tiuku ERI/1, SERT, CACIB, PN-1, VSP

25.9. Lotta EH/2 ja Blanka ERI/1, SERT, CACIB, PN-2

26.9. Lotta ERI/2 ja Tiuku ERI/1, SERT, CACIB, PN-1, ROP

Kaikki kolme tyttöä pyörähtivät lisäksi tuomarikokelaan harjoituksissa irlanninsusikoirien edustajina. Blanka hurmasi siinä urakalla osallistujia. Alla Lotta sekä Tiuku odottelemassa näyttelykehää viimeisenä päivänä.

Tiuku päivystää mielellään autossa, eikä sieltä poistuisi varsinkaan näyttelyalueella:


Tässä Tiuku pohtii, josko siirtyisi parvekkeelle nauttimaan auringosta ja seuraamaan ohikulkijoita:


Lotta koetti pudottaa lelunsa alas parvekkeelta:


Lottaa ei kylmää, ja pääkin mahtui (onneksi) hyvin parvekkeen kaiteiden välistä:


Romy jaksoi hienosti matkan ja näyttelypäivät, mutta iltaisin se torkkui tyynyllään:


Viimeisenä aamuna heräsimme veden ääreltä Riikan majapaikassamme:


We traveled to Palanga dog shows with all 4 dogs and enjoyed great autumn weather during this nice break from work. Here is our girls results from the three shows:

24.9. Lotta very good/1 and Tiuku excellent/1, CERT, CACIB, BB-1, BOS

25.9. Lotta very good/2 and Blanka excellent/1, CERT, CACIB, BB-2

26.9. Lotta excellent/2 and Tiuku excellent/1, CERT, CACIB, BB-1, BOB

Ei kommentteja: