torstai 6. elokuuta 2009

Sammakoita


Näin kesäisin meillä on ulko-ovi melkein koko ajan auki, ja koirat saavat vapaasti kulkea sisään sekä ulos. Nero ja Mari viihtyvät ehkä enemmän sisällä kuin nuo muut. Katarina ja Rebecca ovat molemmat melkein kellon ympäri pihalla, jos vain olemme kotosalla ja Helga heiluu siinä välissä eli on sisällä, ulkona ja vähän joka puolella. Lenkillä on käyty etupäässä vain aamulla ja illalla, koska ilmat ovat edelleen liian kuumat varsinkin Nerolle.

Koska ovi on auki, meillä on käynyt toisinaan sisällä asti kutsumattomia vieraita. Eilen illalla rupesi taas kuulumaan aika rymistelyä tuulikaapista ja sammakkohan siellä oli Helgan kanssa hippasilla. Sammakko ajettiin luudalla ulos, eikä se vahingoittunut leikistä. Pelottavaa oli, kun naapuriston nuori kissa yhteen aikaan tunki tontillemme ja koetti uutterasti päästä irlistemme välipalaksi. Yhden kerran se oli eksynyt taloon sisälle asti, mutta sattumalta tulin silloin sakemannin kanssa ensin sisälle ja kissa huomattiin sekä saatiin rauhallisesti ulos ennen irlisten kotiutumista. Iän myötä tuokin kissa on viisastunut ja se kiertää tonttimme ojan reunoja pitkin koirien ollessa ulkona.

Viime viikolla kävi pitkästä aikaa myös irtokoira hurmaamassa narttujamme. Yritykseksi tuo hurmaus jäi, kun vastassa oli Katariina: Pihahommia tehdessä alkoi yhtäkkiä kuulumaan kauhea jyrinä etupihan puolelta. Nuorehko rottweileruroshan siellä pullisteli ja Katariina-mamma oli tiukkana vastaamassa. Emme halunneet testata aidan kestävyyttä, joten Rebecca heitettiin äkkiä tarhaan ja portti kiinni. Muut irlikset olivat sopivasti sisällä ja Katariinan kanssa ajettiin nuori urho takaisin omalle pihalleen päin, josta omistajakin lopulta ilmestyi havahduttuaan mekkalaan. Tämä oli taas näitä koiria, jotka pysyvät aitaamattomalla pihalla *köh, köh*

Briefly in English: Helga has started to hunt frogs.

Ei kommentteja: