maanantai 7. syyskuuta 2009

Lisää huonoja uutisia

Ensimmäistä kertaa elämässään piskuinen Rebecca on kipeänä.

Rebecalla alkoi kasvaa toiseen takajalkaan outo möykky. Oikean takajalan tassun taitekohtaan kasvoi ensin kiinteän tuntuinen mähköle ja lauantaina illemmalla koko jalka oli selvästi turvoksissa tassun alueelta. Rebecca meni illalla klenkaksi, kun koko päivä oli ulkoiltu. Ulkoilu ei ollut mitenkään tavallista raskaampaa: aamun yhteislenkki, aamupäivällä pidempi lenkki Marin kanssa kahdestaan, peuhaustuokio Marin kanssa pihalla (mistä muutama kuva oheessa), vapaata oleskelua pihalla Marin, Helgan ja Neron kanssa, sekä toimiminen ylimpänä päällysmiehenä karsittujen puiden runkoja oksittaessa ja pilkottaessa. Iltalenkille se lähti Neron kanssa ja Nerokin kulki reippaammin kuin Rebecca.


Tänään maanantaina Rebecca oli Veterissä kuvattavana: jalkaa kuvattiin eri puolelta, mutta kuvat menevät vielä huomenna ortopedin arvioitavaksi. Ohutneulanäytetteestä puhuttiin myös, mutta itse patti jalassa on lähinnä nestettä ja varsinainen vaurio tai ongelma on nivelessä, josta näytteen ottaminen on haastavampaa. Kuvissa näkyy "usean varpaan tyvinivelessä harsomaista uudisluumuodostelmaa" eläinlääkärin sanojen mukaan. Ongelman tutkinta on siis vielä kesken, joten mahdollisia syitä on tässä vaiheessa kolme: laajalle levinnyt bakteeritulehdus, nivelreuma tai kasvain. Nyt Rebecca sai kahden viikon antibioottikuurin (Clindabuc 200 mg) ja tulehduskipulääkettä (Dolagis 5 mg), joiden vaikutusta tarkastetaan viikon päästä maanantaina, jolloin jalka kuvataan uudestaan.

Rauhoituksesta Rebecca heräsi päättäväisenä ja olisi halunnut itse horjuen hypätä autoonkin.


Briefly in English: There is something extra growing in Rebecca's other hind leg, on its paw and between toes. Today Rebecca visited veterinarian, but the diagnosis is yet open.

Ei kommentteja: