tiistai 7. syyskuuta 2010

Tampere Group 10

Last Sunday, Helga and Klaara were shown in Tampere group 10 dog show. The judge was Dusan Paunovic from Serbia - he seemed to take puppies and young dogs nicely but also wanted that the owner shows the dog's bite. For Klaara this was her first official ring. Klaara got an excellent from junior class with promising critics:
"9 months, elegant female, correct for age. I'd like a bit better ears, elegant head. Excellent clear side in body. Correct moving."
But I must confess that Klaara was moving a bit too fast and started jumping... so we need more training ;)

Helga was in the champion class and got an excellent with a fourth placement:
"2 years, elegant tall female; elegant female head, good neck; good middle chest and bones; correct topline and behind angulation. Correct in moving."
Helga moved nicely, but when compared to Klaara, Helga was still impatient in standing still :)

Romy was also with us, but Mari stayed home due to a possible yeast infection in its ear: Mari became anxious during the previous night and its other ear was burning hot. Mari hasn't had any previous ear infections or yeast so we think that this is due to the antibiotics it had for the bitten tongue.

We had two cameras with us, but only the other one was used -- and the pictures are still in the camera.

***

Sunnuntaina Helga ja Klaara osallistuivat Tampereen Kaupissa 10-ryhmän näyttelyyn, joka oli samalla Klaaralle ensimmäinen 'virallinen' näyttely junioriluokassa. Molemmat tytöt saivat erinomaiset, Klaara ERI- ja Helga ERI4. Ja hienostihan tytöt esiintyivätkin. Klaara tuntui taas helpommalta kehässä kuin Helga. Klaaran seisottamisessa ei ole oikeastaan vielä koskaan ollut mitään suurempaa ongelmaa tai pakottamisen tarvetta, mutta liikkeissä sen pentumaisuus tietenkin vielä näyttäytyy lentävänä takapäänä, pomppuina, epätasaisuutena ja minälienä :) Hieno tyttö se kyllä on ja hiljaa hyvää tulee, kun en tahdo tytön intoa pilata pakottamalla. Helga taasen tekee juoksuaan ja kehästä olisi pitänyt päästä heti pian pois ringin juoksun jälkeen. Eihän siellä tapahdu mitään kiinnostavaa... Helgan mielestä, siis. Helgan esiintyminen näytti kuulemma ihan helpolta -- juoksuttaminen sujuikin yhden sormen varassa löysässä pitkässä remmissä, mistä pidän, mutta seisottaessa meidän molempien keskittymisvaikeudet näkyvät. Rakas höpsömme haluaisi vain kainaloon.

Näyttelyssä meillä oli mukana Romy, joka tosin oli MacV:n hoiteissa melkein koko näyttelyn ajan, kun tuomari oli ripeä ja kehä eteni sellaisella vauhdilla, ettei ehtinyt edes namia tytöille antamaan. Romyn kanssa kokeiltiin taas vähän liikkeiden esittämistä, kun isojen kehä oli ohi, mutta aika heikolla menestyksellä. Romy kulkee aivan nenä maassa, eikä sitä makupalat kiinnosta. Viikonloppuna kentällä onnistui paremmin, mutta siellä ei ollutkaan ihan lähellä muita koiria. Toinen ongelma tuon myyränä-nenä-maassa -ilmiön lisäksi Romylla on satunnainen istun-enkä-varmasti-liiku -syndrooma, joten mielenkiinnolla odottelemme sen tulevaa pentunäyttelyä :D

Marin piti myös tulla näyttelyyn mukaan, mutta se jäikin Pirkkalaan odottamaan. Näyttelyä edeltävänä yönä Mari heräsi yhden maissa, ravisteli raivokkaasti päätään ja oli levoton. Sen korva oli ihan tulikuuma ja punainen, mutta ei huomattavan likainen. Rauhoitimme korvaa pyyhkimällä sen desinfioivalla (kun ei siihen hätään muuta ollut) ja sidoimme huonomman korvan t-paidan suikaleella päähän (kun korvalehdet alkoivat jo paksuuntua ravistelun seurauksena ja vaarana tuntui olevan verikorva) sekä annoimme vielä lopuksi Marille tulehduskipulääkkeen, minkä jälkeen se rauhoittuikin nukkumaan. Sunnuntaipäivä oli Marille helpompi kuin edeltävä yö ja maanantaina Mari pääsi heti eläinlääkärille.

Tampereen näyttelyn kuvat ovat toisella kameralla, ja lisään niitä ehkä myöhemmin.

Ei kommentteja: