torstai 25. elokuuta 2011

Eskilstuna INT 20.8.2011

Ruotsinreissun ensimmäinen kohde (Tukholman sataman koiranpissatuksen jälkeen) oli Eskilstunan kansainvälinen näyttely. Näyttelypaikka olisi varmaan ollut aurinkoisena päivänä hyvä ellei jopa erinomainen, mutta nyt urheilukenttä oli vettä, ojaa, lätätäkköä ja mutaa sekä vielä vähän lisää vettä. Kehästäkin puolet oli suurta vesilätäkköä, josta juostiin roiskien läpi.

Onneksi meilläkin oli teltta mukana, joten saatiin hiukan suojaa, vaikka näyttelyn jälkeen kaikki tavarat olivatkin enemmän tai vähemmän kostean nahkeita ja savessa. Vaikka saavuimme hyvissä ajoin ennen kehän alkua paikalle, kehän ympärillä oli jo puolitoista kierrosta telttoja, joten saimme omamme kakkostelttariville ja sen jälkeen kehän ympärille mahdutettiin vielä kolmas telttarivi! Oli aika haastavaa pujotella siellä telttakeppien ja tukinarujen välissä isojen koirien kanssa, mutta onneksi meidän tytöt ovat rauhallisia.

Tuomarin, Anita Whitmarsin tiesimme aikaisemmasta kokemuksesta ankaraksi, mutta ehkä sää sai tuomarin vielä ripeämmäksi. Paikalle oli ilmoitettu 14 irlistä (4 urosta ja 10 narttua), joista yksi valiouros ja kaksi valionarttua saivat erinomaiset ja SA:t. Muut saivat erittäin hyvää tai hyvää. Helgahan meillä oli täälläkin avoimessa luokassa, kun emme vielä ilmottautumisen aikaan huomanneet Ruotsin näyttelysääntöjen muuttuneen siten, että myös valioluokassa voi ottaa vastaan sertin. Omat tytöt saivat molemmat erittäin hyvät ja ihan kohtuulliset arvostelut, mutta ne vaan eivät olleet riittävän kehittyneitä tai elegantteja. Sihteerin käsialasta ja kastuneista papereista saa vähän heikosti selvää, mutta tässä tyttöjen arvostelut:

Klaara nuorten luokan EH:

"God könsprägel. Välkroppad m. Bra stomne. Ngt ljusa ögon. Huvud saknar en viss elegans. God rygglinje. Gott bakställ. Bra längd på bröstkorg. Bra pälskvalitet. Effektiva rörelser. Ngt rak mellanhand. Skjunker (?) ngt bakom ..(?).. behöver. Rastarerygg (?) är naturligtvis under utveckling."
Helga, avoimen luokan EH:

"Kraftfull feminin, Mkt djup bröstkorg som är aningen kort. Muskulös hals. Ngt mjuk i ryggen. Tillr. vinkl. runt om. Bra längd på (?). Ljusa ögon. Rör sig ostandigt. Saknar en viss elegans."
Kehän jälkeen lämmittelimme paikallisen urheiluseuran buffetissa lounastauolla, ja tytöt keräsivät paljon taputtelijoita. Huomasimme muutenkin matkan aikana, että ruotsalaiseen kulttuuriin vielä kuuluu koirien tervehtiminen ja taputtelu sekä ventovieraiden kanssa keskustelu. Suomessa tuntuu usein olevan toisin.

Briefly in English: As the first thing in Sweden, we had Eskilstuna international dog show with 14 Irish wolfhounds and the judge, Anita Whitmars. We had heavy rain throughout the day, and the show ring was half a puddle so that we had to run through water. All our equipments got quite wet and there's even no pictures from the ring. Only one champion dog and two champion bitches got excellent, and our both girls got very goods as they were not elegant enough. But there was an excellent buffet with coffee ;)

Näyttelyn jälkeen meillä oli hyvää aikaa ajella kohti Norrköpingiä, ja päätimme, että emme aja suoraan tylsiä pääteitä, vaan teemme vähän mutkaa pienempien teiden kautta. Näimme todella kauniita maisemia, kun luonto hehkui sateessa. Mutta kahvia ei saatu lisää! Pysähdyimme sateen tauotessa pienessä Alberga nimisessä paikassa, joka lupasi kahvia (gatukök!), mutta kylän (ainoa?) kahvinkeitin oli trasig ja ur bruk eli jäätiin ilman :( Hirveä pettymys allekirjoittaneelle, ja Riittaakin jo väsytti, mutta seuraavassa kylässä eli Katrineholmissa saatiin kahvia. Ruotsalaiset makkarasämpylät jätettiin väliin.

Briefly in English: After the dog show we decided not to drive by a bit boring highway but took smaller roads. We stopped in Alberga that promised us coffee but the local coffee machine was broken - quite unbelievable for two coffee-holics, but fortunately we found some coffee in Katrineholm.


Ei kommentteja: