perjantai 20. kesäkuuta 2014

Sirl Speciality - part 1

^Klaara arvosteltavana kehässä 1. Välissä urosten kehä 2.

Sunnuntaina 15.6.2014 meillä oli lyhyempi ajomatka, mutta pidempi päivä. Suomen irlanninsusikoiraliiton 45-vuotis erikoisnäyttely ja EIWC-konferenssi järjestettiin Mustialassa, Forssan kupeessa. Lähdimme kuitenkin aikaisin matkaan ja saimmekin teltan kehän reunalle niin, että meillä oli edessä nuorten narttujen kehä, näköyheys urosten kehään ja ainoastaan aikuisten narttujen kehää piti käydä välillä tarkastamassa, ettei oma vuoro meinisi sivu suun. Maritan leiri oli vieressämme ja siellä oli mukana sekä Musti, Milou että Aksu. Aksu sai päivän parhaimman tuloksen, kun sijoitettiin valiouroksissa neljänneksi SA:n kera.

Tytöillä oli onneksi teltassa myös mutterihäkki mukana, joten ne saivat levätä siellä rauhassa aamupäivän ajan ja me itse lähinnä shoppailtiin ja seurusteltiin. Mitään ei pitänyt ostaa, mutta mukaan tarttui irliskännykkäkotelot, pari irlispainokuvioitua nahkalaukkua ja Klaaralle valioitumislahjana uusi kaulapanta- ja hihnasetti Kaulapannat.net -kauppiaalta. Setti on kauniisti timattikoristeltu mustalla pohjalla.


Klaara esiintyi erikoisnäyttelyssä valioluokassa, johon osallistui runsas 40 narttua. Tuomarityöskentely oli tarkkaa ja kaikki arvosteluvärit olivat käytössä (erityisesti urosten tuomarilla, mutta myös nartuille annettiin pari hylsyä). Klaara esiintyi rauhallisesti laatuarvostelun aikana ja sai hienosti erinomaisen Jim Behanilta upealla arvostelulla:

"Substantial and solid girl. She has good head spoiled by her flat ear. Gorgeous neck into a lovely front. Good topline. Nicely angulated behind. Moves well."
Kilpailuluokassa Klaaraa ei enää kovasti kiinnostanut esittää liikkeitään. Se poimittiin vielä noin 10 jatkoon mennen joukkoon, mutta neljän sijoitetun joukkoon ei enää.  Erittäin hyvä tulos kuitenkin Klaaralta tässä joukossa.


Ei kommentteja: