sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

SVKL specialty 2.7.2016


Eilen käytiin vinttikoiraliiton erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä Tiukun ja Blankan kanssa. Aikuiset koirat, Romy ja Klaara jäivät Pirkkalaan hoitoon ja hyvä olikin, sillä näyttelypäivästä tuli tämän kesän kuumin tähän mennessä. Mukana olleet nuoret koirat olivat molemmat kuitenkin aivan turhan kehittymättömiä tälle tuomarille, joka oli vaihtunut alkuperäisestä.

Tiukulle näyttely oli debyytti ja siinä kävi juuri niin kuin ajateltiinkin: liikkuminen kehässä paljastui haasteelliseksi. Seisominen onnistui rauhallisesti ja tuloksena oli babyluokan 2. sija. Tuomari arvosteli näin:
"5 kk kaunisraaminen pentu. Hyvä raajaluusto ja käpälät. Tällä hetkellä vielä hieman lyhyempilinjainen ja asettuu varmaan ajan kanssa. Pitkä pää, vahva purenta. Hyvä ilme ja korvat. Erinomainen karvanlaatu. Lantio voisi olla pidempi. Pitkä hieman ylöskiinnittynyt häntä. Liikkuu hyvällä luonteella rauhallisesti, vielä pentumaisesti."

Näissä kuvissa Tiuku odottelee (yllä) ja tahtoo Blankan luo tai omaan telttaan (alla); telttaanveto taisi olla suurin liikkeitä sabotoinut tekijä. Tiukun kuvat on otettu kaukaa ja piilosilla ollen, joten kovin hyviä kuvia siitä ei tullut.

Tiuku stayed still nicely and let the judge inspect it, but showing movements was a challenge, when Tiuku wanted to go back to our tent or it wanted to go to Blanka (as in the picture below). It received 2nd place in the babyclass (for 5-7 months old).



Kehän jälkeen Tiuku sukelsi vesiämpäriin ja vaihtoi levolle.


Blanka oli taas kehässä äärimmäisen helppo ja esiintyi rauhallisesti. Se oli nuortenluokan ERI/3:
"15 kk linjakas jäntevä nuori narttu. Hieno raajaluusto ja käpälät. Hieno vahva takaosa, etuosa saa vielä asettua. Narttumainen, pitkä pää, hyvä purenta. Aavistus poskia. Hyvät korvat. Hyvä karvanlaatu. Vielä hieman kapeat, mutta suorat liikkeet. Hyvä häntä. Sujuva sivuaskel, jossa sopivasti voimaa. Kauniit linjat. Hyvä luonne."

Blanka was most easy throughout the day and received intermediate class EX/3.



Ei kommentteja: