tiistai 22. heinäkuuta 2014

On the road to Tartu


Perjantaina herätys koitti kahden jälkeen aamuyöstä hyvin lyhyiden yöunien jälkeen ja lähdettiin ajamaan kohti Helsinkiä. Pusulan paikkeilla vaihdettiin Klaara samaan autoon Mustin kanssa ja jatkettiin Maritan kanssa Länsisatamaan lauttajonoon. Koirat ulkoilivat vielä hyvässä viileässä aamussa satamassa ja tulivat autolautalla ylös hyttiin. Musti ja Klaara matkustivat kuin vanha pariskunta eli aika kokeneita konkareita nämä kaksi jo ovat. Matka Tallinnaan on lyhyt ja ehdittiin juuri kahvilla käymään, kun saatiin siirtyä takaisin autoon. Uloslähtö lautalta olikin hidasta, kun autot oli pakattu tiiviisti useaan kerrokseen.

Tallinnan satamasta lähdettiin 2-tietä etsimään ja pysähdyttiin ensimmäiselle sopivan näköiselle vihreälle alueelle ulkoiluttamaan sekä syöttämään koirat. Tallinnan alueella ajettiin hyvin rauhallisesti perjantaiaamupäivän ruuhkassa ja viimein päästiin Tarton maantielle. Tie oli erittäin hyväkuntoinen koko matkan, ja matkan varrella ihailtiin haikaroita, joita näkyi paljon maassa syömässä sekä korkealla pesissään. Tartoon ajettiin maalaismaiseman halki ja matkan varrella pysähdyttiin kerran juomaan lisää kahvia. Siitä huolimatta tuppasi nukuttamaan kolmen lähes nukkumattoman yön jälkeen.

Klaara ja Musti ovat kokeneita matkalaisia:


Tartossa ajettiin keskustan halki hotellille. Ulkoilutettiin ensin koiria ja mentiin sen jälkeen kirjautumaan sisään. Hotelli Starrest on siisti, mutta sen verran iäkäs, ettei huoneissa ole ilmastointia. Kun oli saatu koirat ja tavarat huoneeseen, lämpö olikin kiivennyt lähes 28 asteeseen. Mentiin itse suihkuun ja Marita suihkutti myös molemmat koirat. Aika pian siirryttiin hotellin pihalle puiden alla jatkamaan vilvoittelua, kun ulkona oli jo viileämpää. Koirat rauhoittuivat, kun saatiin pieni sadekuuro niskaan. Mutta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti emme lähteneet keskustan ja kauppojen suunnalle, kun emme halunneet jättää koiria valvomatta kuumaan.

Haimme vain hieman ruokaa ja juotavaa läheltä hotellia, kun ei jaksettu varsinaisesti etsiä ruokapaikkaakaan. Koirat rauhoittuivat kuitenkin erinomaisesti, kun palattiin kaikki yhteen ja itse taisin torkahtaa. Ensimmäinen yö oli  kuuma ja levoton, joten käytin koiria välillä ulkona. Seuraavana päivänä saimmekin ohjeet, miten hotellin ikkunan saa isommalti auki ja huone paremmin viileäksi. Toinen yö olikin rauhallinen ja koirat nukkuivat herätyssoittoon asti.

Ei kommentteja: