tiistai 22. heinäkuuta 2014

Pölvamaa dog show 19.7.2014


Lauantaina oli ensimmäisen näyttelypäivä ja aamullä lähdettiin ajamaan Tartosta etelän suuntaan halki kauniin maalaismaiseman. Löysimme hyvin ja suoraan perille. Pölvamaan näyttely oli hyvin järjestetty ja siellä vallitsi koko päivän leppoisa tunnelma. Paikka oli kaunis, järjestäjät ystävällisiä ja tuomarikin suotuisa, joten mikä olisikaan voinut olla paremmin. Yllä Musti ja Klaara odottelevat kehän alkua viilennystakit yllä, sillä päivä oli todella lämmin. Näyttelyalueella oli suihku, jolla käytiin välillä kastelemassa koiria odotellessa, vaikka Klaara ei oikein suihkuttelusta välittänytkään.

Irlanninsusikoiria oli ilmoitettu näyttelyyn neljä kappaletta ja kaikki olivat paikalla. Musti (alla kuvassa) esiintyi hyvin molempina päivinä ja liikkui vapaalla, pitkällä askeleella, kuten kuvasta näkyy. Musti olikin urosten paras ja sai sertin tullen samalla Viron valioksi sekä Suomen ja Ruotsin muotovalioksi.


Marita esitti molemmat koiramme ja itse jännitin kehän reunalla. Tuomarin irlanninsusikoirilla oli Steven Seymour, joka piti molempien koiriemme tyypistä suuresti. Alla Klaara odottelee vuoroaan:


Klaara kehässä:


Klaara sai kauniin arvostelun [joka on maalla eli täydennän sen loppuviikosta].
"Upstanding, very feminine well balanced bitch with good height and length of body. Long clean head with excellent skull. Eyes could be darker, well made(?) front. Sound feet, excellent loin. Coat texture is good. Strong, steady mover."

Molemmat SA-nartut:

Paras uros ja paras narttu eli kävin lyhyesti Klaaran kanssa kehässä tässä vaiheessa. Esitin Klaaran kovin heikosti, kuten kuvista näkyy:



ROP Klaarasta siitä huolimatta leivottiin ja Musti oli VSP.


Klaaraa kasteltiin, mutta vain vähäsen, sillä ryhmäkehien alkuun ei ollut paljon aikaa. Musti kasteltiin perusteellisemmin ja mentiin näyttelyalueen ruokapaikalle syömään. Koirat odottivat puun alla ja istuutuessamme pöytään tuomari tuli itse paikalle ja halusi vielä varmistaa, että Marita nyt varmasti tulee ryhmäkehään esittämään Klaaran itse.


Iloinen Klaara:


Ryhmät alkoivat kolmen jälkeen ja siinä vaiheessa hellepäivä vaihtui ukkossääksi.

Ei kommentteja: